TOTALNA KATASTROFA U SLOVENIJI, STIGLO NOVO, JOŠ JAČE NEVREME: Proradila klizišta, evakuišu se sela (FOTO/VIDEO)

Novosti Onlajn

06. 08. 2023. u 21:59

NOVO jače nevreme zahvatilo je Sloveniju i kreće se prema jugoistoku zemlje, objavila je agencija ARSO.

ТОТАЛНА КАТАСТРОФА У СЛОВЕНИЈИ, СТИГЛО НОВО, ЈОШ ЈАЧЕ НЕВРЕМЕ: Прорадила клизишта, евакуишу се села (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/The Guardian

Slovenija i dalje trpi katastrofalne poplave ili njihove posledice. Dok se očekuje smirivanje hidroloških prilika, mnoga mesta sada ugrožavaju klizišta, prenosi N1 Ljubljana.

Situacija je veći deo dana bila veoma ozbiljna duž reke Mure, koja je otkinula više od deset metara nasipa kod sela Dolnja Bistrica u opštini Črenšovci.

Vlasti u Sloveniji naredile su evakuaciju u nekoliko sela i pokušale da zatvore rupu u nasipu. Bez struje je nešto manje od 3.000 ljudi.

U opštini Velenje pokrenuto je nekoliko novih klizišta.

Evropski komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič saopštio je da je EU na zahtev Slovenije pokrenula Mehanizam civilne zaštite, zbog poplava koje su pogodile tu zemlju.

Lenarčić je na Tviteru naveo da su Sloveniji potrebni teška mehanizacija sa operaterima i montažni privremeni mostovi.

Iz Poljske i Mađarske krenuli su kamioni sa hranom i drugom vrstom humanitarne pomoći, prenela je STA.

- Prvi kamioni sa humanitarnom pomoći za Sloveniju poljskog Crvenog krsta krenuli su ujutru iz Poljske - saopštila je Ambasada Poljske u Ljubljani na Tviteru.

BONUS VIDEO: Nezapamćeno nevreme u Istri

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024