ŽENU USMRTIO PROPELER PRED MUŽEM I DECOM: Šefica izdavačke kuće Blumsburi poznate po izdavanju Hari Potera nastradala užasnom smrću (VIDEO)

Novosti onlajn

06. 08. 2023. u 11:04

ČETRDESETPETOGODIŠNjA Adrijen Vogan stradala je u pomorskoj nesreći u italijanskim vodama blizu Salerna.

ЖЕНУ УСМРТИО ПРОПЕЛЕР ПРЕД МУЖЕМ И ДЕЦОМ: Шефица издавачке куће Блумсбури познате по издавању Хари Потера настрадала ужасном смрћу (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Rai

Šefica američke grane velike izdavačke kuće Blumsburi, najpoznatije po izdavanju serijala o Hariju Poteru, poginula je u pomorskoj nesreći u italijanskim vodama blizu Salerna.

Četrdesetpetogodišnja Adrijen Vogan, koja se u Italiji odmarala sa suprugom i dvoje dece, poginula je u četvrtak kada se gliser, koji je iznajmila, zabio u 45 metara dugu jedrilicu na kojoj je bilo 85 osoba koje su slavile venčanje, piše Gardijan.

Vogan je prilikom sudara glisera s velikom jedrilicom pala u more i smrtno stradala od udarca propelera.

Njen suprug, koji je zadobio povrede udova, prebačen je u obližnju bolnicu, zajedno s dvoje dece - dvanaestogodišnjom devojčicom i osmogodišnjim dečakom, koji nisu fizički povređeni, ali su u šoku.

Zašto se gliser na kojem su bili Vogan i njena porodica sudario s jedrilicom, nije bilo odmah jasno. Italijanski tužitelji u Salernu pokrenuli su istragu o njenoj smrti i ispitali svedoke.

Gliserom je upravljao tridesetogodišnji skiper koji je u sudaru slomio karlicu i rebra. Test njegove krvi bio je pozitivan, ali još nije poznato da li je skiper bio pod uticajem droge ili alkohola.

Adrijen Vogan radila je za kompanije Dizni Buks i Oksford University Press pre nego što se 2020. godine kao izvršna urednica pridružila izdavačkoj Blumsburi. Godinu dana kasnije unapređena je u predsednicu uprave, a bila je i članica upravnog odbora Udruženja američkih izdavača.

(Alo)

BONUS VIDEO: OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA - Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)