"TAKVA POLITIKA NEMA BUDUĆNOST" Putin progovorio o Kijevu - "Pokušavaju da unište sve što je rusko"

Novosti onlajn

02. 08. 2023. u 17:05

KIJEVSKI režim i njegovi zapadni gospodari pokušavaju da unište sve rusko, ali da takva politika nema budućnost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ТАКВА ПОЛИТИКА НЕМА БУДУЋНОСТ Путин проговорио о Кијеву - Покушавају да униште све што је руско

Foto: Tanjug/AP photo

Na sastanku sa članovima Vlade Putin je govorio o integraciji novih regiona (DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti) u zajednički ruski kulturni prostor.

- Stanovnici tih regiona nikada nisu ni napuštali taj prostor. Oni pažljivo neguju maternji jezik kao i živo interesovanje za veliku rusku književnost. Znam da vole dela naših istaknutih sunarodnika. I to se dešava uprkos svim pokušajima aktuelnih ukrajinskih vlasti da zabrane knjige ruskih klasika, savremenika, da ih povuku iz prodaje, iz biblioteka ili još gore – da ih unište, kako oni i njihovi zapadni gospodari maštaju da urade sa svim ili sa svima koji misle, govore ili čitaju na ruskom jeziku - rekao je ruski lider.

Međutim, kako je dodao, za takvu politiku nikada nije bilo niti će biti budućnosti.

Putin je poručio da obrazovnim ustanovama u novim regionima treba obezbediti sve neophodne knjige i udžbenike.

- U novoj školskoj godini đaci treba da imaju sve potrebne knjige i udžbenike. I, naravno, stanovnici Donbasa i Novorusije treba da imaju pristup onlajn resursima sa elektronskim i audio knjigama - istakao je ruski lider.

Takođe je dodao da fondove biblioteka u novim regionima, koji nisu obnavljani u poslednjih 30 godina, treba popuniti knjigama ruskih i stranih klasika. 

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić