MATARELA: Poštovati životnu sredinu i prirodu

Tanjug

28. 07. 2023. u 19:45

ITALIJANSKI predsednik Serđo Matarela izjavio je danas, na obeležavanju 40. godišnjice tragične borbe sa požarom koja je odnela devet života na brdu Kuragja na Sardiniji, da takvi događaji moraju svakoga da navedu da razmisli o potrebi poštovanja životne sredine i prirode.

МАТАРЕЛА: Поштовати животну средину и природу

Serđo Matarela, Foto AP

- Moramo da uvidimo značaj dragocenog resursa i bogatstva Sardinije i cele zemlje, koji treba da budu rigorozno zaštićeni kroz stalnu posvećenost brizi za teritoriju i ciljane preventivne akcije - izjavio je Matarela, prenela je Ansa.

Pre tačno 40 godina, podsetio je šef države, požar neuobičajenih razmera usmrtio je devet ljudi koji su pokušavali da ga zaustave i odbrane kuće, a povređeno je 15 osoba. 

- Događaj je duboko obeležio istoriju grada Tempio Pauzanija i čitavog ostrva, nanevši bol porodicama onih koji su pali u hrabrom pokušaju da spreče vatru da stigne do naseljenog centra. Dobrovoljci Šumarske službe su žrtvovali svoje živote za odbranu opšteg dobra: to je herojski primer altruizma za mlađe generacije - podvukao je Matarela.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)