HAOS U VOLOSU DOSTIŽE VRHUNAC: LJudi beže pred vatrom, zvona na crkvama zvone na uzbunu, vojska hitno izmešta avione (VIDEO)

Novosti online

27. 07. 2023. u 20:02

ŠOKANTNE slike zabeležene su u Nea Agijalosu gde se plamen približava gradu, a stanovnici se evakuišu.

ХАОС У ВОЛОСУ ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ: Људи беже пред ватром, звона на црквама звоне на узбуну, војска хитно измешта авионе (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Tviter/@llatzr

Policijske snage daju uputstva građanima kako da pobegnu iz tog područja. Vlada uzbuna, a sve vreme zvone i zvona na crkvama kako bi i poslednji stanovnici shvatili da moraju da odu.

- Pozivam sve stanovnike da odu, zanima nas ljudski život, a ne imovina. Evakuisano je 80 odsto Nea Agijalosa - rekao je ranije gradonačelnik Volosa Ahileas Beos.

Požar nekontrolisano gori u Magneziji već drugi dan.

U četvrtak nešto pre 18 sati došlo je do eksplozija u skladištima municije 111. lovačkog puka. Skladište se nalazi nekoliko kilometara od aerodroma i tamo su smešteni nadzemni i podzemni rezervoari, ali i municija.

Eksplozije iz skladišta čule su se do Volosa i Skopelosa.

Udarni talas je razbio prozore na kućama i izlozima u okolini.

Lokalni mediji navode da je nešto posle 19 sati rukovodstvo ministarstva odbrane naložilo da se iz predostrožnosti uklone tri eskadrile borbenih aviona F-16 usled neprekidnih eksplozija i nekontrolisane vatre.

BONUS VIDEO: VANREDNA SITUACIJA NA RODOSU - Vatra "guta" sve pred sobom

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)