KOLIKO ĆE KOŠTATI OBNOVA KRIMSKOG MOSTA? Rusi će morati da otvore novčanik za ovu pozamašnu sumu

Novosti online

18. 07. 2023. u 19:34

OBNOVA dela Krimskog mosta mogla bi da košta 1-1,3 milijarde rubalja, izjavio je potpredsednik ruske Vlade Marat Husnulin.

КОЛИКО ЋЕ КОШТАТИ ОБНОВА КРИМСКОГ МОСТА? Руси ће морати да отворе новчаник за ову позамашну суму

Foto Tanjug/AP

- Smatramo da će obnova koštati od milijardu do 1,3 milijarde rubalja (preko 10 miliona evra). To su preliminarne procene - rekao je Husnulin.

On je dodao da autobusi i kamioni za sada neće saobraćati preko Krimskog mosta jer traka za automobile, koja je trenutno u funkciji, može da izdrži težinu od tri do pet tona.

- Ne želimo da rizikujemo - istakao je Husnulin.

Kako je istakao, do Krima se može stići i alternativnim putem preko teritorije novih regiona.

Podsećamo, 17. jula noću kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.

To je drugi napad od jeseni 2022. godine. U oktobru je na Krimskom mostu eksplodirao kamion, usled koje se zapalilo sedam cisterni s gorivom. Došlo je do delimičnog urušavanja dve automobiske trake na mostu. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tada da su izvršioci i naručioci ovog incidenta specijalne službe Ukrajine.

Dan ranije, objekat je bio podvrgnut drugom napadu od jeseni 2022: u oktobru je na mostu dignut kamion u vazduh, zbog čega su se zapalile cisterne susednog teretnog voza, a dva raspona automobilskog dela srušio.

BONUS VIDEO: POPRAVKA KRIMSKOG MOSTA BLIŽI SE KRAJU - Snimci spajanja trećeg oštećenog dela

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima