UHAPŠENO 17 DEMONSTRANATA U IZRAELU: Nastavljeni protestni skupovi zbog reforme pravosuđa (VIDEO)

Novosti onlajn

18. 07. 2023. u 10:47

VIŠE protestnih skupova počelo je danas širom Izraela u okviru „Nacionalnog dana otpora“ protiv planiranih reformi pravosuđa, pri čemu je do sada 17 demonstranata uhapšeno, a jedna 40-godišnja žena je povređena, prenosi „Džeruzalem post“.

УХАПШЕНО 17 ДЕМОНСТРАНАТА У ИЗРАЕЛУ: Настављени протестни скупови због реформе правосуђа (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Ohad Zwigenberg

Izraelski demonstranti blokirali su danas auto-puteve i okupili se u centru Tel Aviva, na najnovijim protestima širom zemlje zbog planirane reforme pravosuđa premijera Benjamina Netanjahua.

Ženu je udario automobil na auto-putu 531 u blizini Ranane, hitna pomoć joj je pružila medicinsku pomoć i prebacila je u bolnicu u kritičnom stanju, dok je je policija privela vozača automobila koji je udario ženu.

Policija je odredila pritvor za 14 od 17 privedenih demonstranata u centralnom okrugu Izraela, saopštio je portparol policije.

Jedna osoba koja se vozila skuterom uhapšena je pod sumnjom da je napala demonstranta u Tel Avivu, saopštila je policija.

Demonstranti, od kojih su mnogi vojni rezervisti, okružili su i blokirali jedan od ulaza u sedište izraelskog vojnog štaba u centru Tel Aviva.

Ispred berze u Tel Avivu, okupljeni demonstranti su sa transparentima palili dimne bombe, trubili i skandirali, navodi AP.

Predlog zakona daje parlamentu veću kontrolu nad imenovanjem sudija i ovlašćenje da poništava odluke visokih sudova i donosi zakone koji nisu podložni sudskoj reviziji.

On treba da bude odobren u još dva glasanja, koja se očekuju do kraja meseca, pre nego što postane zakon.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZALEPILI SE NA AERODROMSKU PISTU - Klimatski aktivisti protestovali u Hamburgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)