CIA MOŽE SAMO DA NAGAĐA: Minsk ne planira da otkrije gde se čuva rusko nuklearno oružje

Novosti online

07. 07. 2023. u 21:50

BELORUSKE vlasti ne nameravaju da otkrivaju mesto gde čuvaju rusko taktičko nuklearno oružje, izjavio je pomoćnik ministra odbrane zemlje, general-major Leonid Kasinski.

ЦИА МОЖЕ САМО ДА НАГАЂА: Минск не планира да открије где се чува руско нуклеарно оружје

Foto MO RF

On je upitan da prokomentariše informaciju američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) koja je navela da je taktičko nuklearno oružje navodno raspoređeno u području grada Osipoviči u Mogiljevskoj oblasti.

-Shvatate da vam niko nikada neće reći na kom je mestu. A CIA ima pravo da misli šta hoće, rekao je general-major.

Kasinski je podsetio na izjavu beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, koji je 6. jula rekao da zapadne obaveštajne službe nisu uspele da isprate premeštanje ruskog taktičkog nuklearnog oružja u republiku.

-Gde je premešteno i kada je premešteno, ja vam, naravno, kao vojno lice, neću reći. Mogu da kažem samo jedno – nema potrebe da se od taktičkog nuklearnog oružja pravi horor priča za ceo svet. Predsednik Lukašenko je jasno definisao da je upotreba ovog oružja, strašnog po svojoj razornoj moći, jedino moguća u slučaju agresije na Belorusiju. Ovo oružje može biti upotrebljeno ako vidimo da se stvara opasnost za postojanje države kao takve, u slučaju agresije NATO zemalja na Belorusiju, naglasio je pomoćnik ministra odbrane.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 16. juna da su prvi ruski nuklearni projektili isporučeni u Belorusiju, a da će cela partija stići do kraja godine. Lukašenko je kasnije rekao da se u Belorusiji već nalazi značajna količina ruske municije.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - HELIKOPTER Ka-52: Priprema posade za izvođenje dejstava u oblasti Krasnog Limana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)