OGLASIO SE BERLUSKONIJEV SIN: Otkrio da li će krenuti očevim putem u politiku

Đ.G.

05. 07. 2023. u 13:44

DIREKTOR najveće italijanske privatne medijske grupe Mediaset Pjersilvio Berluskoni rekao je da neće ulaziti u politiku nakon smrti svog oca, bivšeg premijera i lidera partije Napred Italija Silvija Berluskonija.

ОГЛАСИО СЕ БЕРЛУСКОНИЈЕВ СИН: Открио да ли ће кренути очевим путем у политику

Foto: Profimedia

- Apsolutno ne, ne idem u politiku - rekao je novinarima u Milanu na događaju za svoju kompaniju.

Kako prenosi Korijere dela sera, 54-godišnji biznismen je priznao da mu je ova misao „sa emotivne tačke gledišta” pala na pamet, ali ima tri razloga da odbije da učestvuje u politici.

- Mislim da je politika ozbiljna profesija, treba je izučavati i učiti, pa mi se ne čini u redu da ovako žurim, bez iskustva. Istovremeno, ne možete ostaviti stvari na pola puta: Mediaset je važan, i nisam mogao da odem iznenada. Treći razlog je što ne vidim nikakve vanredne situacije u zemlji: postoji vlada za koju su glasači glasali i Napred Italija može da garantuje njenu stabilnost - rekao je Berluskoni Mlađi.

Prema pisanju Korijera, naslednici Silvija Berluskonija bi mogli da otvore njegov testament u sredu. Od aprila, bivši italijanski premijer bio je treća najbogatija osoba u zemlji, sa procenjenom neto vrednošću od 6,9 milijardi dolara, prema Forbsu. Najveći deo otpada na porodični holding Fininvest, čiji će udeo postati centralna tačka testamenta. Berluskoni je posedovao 61 odsto holdinga, dve trećine njegovog udela bi sada trebalo da bude podjednako podeljeno na njegovo petoro dece.

Bivši premijer, senator Silvio Berluskoni preminuo je 12. juna u bolnici San Rafaele u Milanu u 87. godini, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SAD - Četvoro poginulih, dvoje povređenih u masovnoj pucnjavi u Filadelfiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić