NOVI DETALJI ISTRAGE: Evo gde je tajna služba pronašla kokain u Beloj kući

Đ.G.

05. 07. 2023. u 12:46

BELI prah, koji je prethodno u Beloj kući pronašla američka tajna služba (USSS), a ispostavilo se da je kokain, prema preliminarnim podacima, nalazio se u ormanu prostorije koju zaposleni koriste kao prostoriju za prtljag, navodi se u saopštenju Si-Bi-Es njuza.

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ево где је тајна служба пронашла кокаин у Белој кући

Foto: Profimedia

Ranije je portparol Tajne službe Entoni Guljelmi odbio da navede konkretnu lokaciju na kojoj je prah pronađen.

- Supstanca je pronađena u zajedničkom delu zapadnog krila, gde se nalaze ovalni kabinet i kancelarije nekih predsedničkih pomoćnika i pomoćnog osoblja... Supstanca je pronađena u skladištu u ormanu koji obično koristi osoblje Bele kuće i gosti da tamo ostave mobilne telefone - preneo je TV kanal pozivajući se na jednog visokog službenika za sprovođenje zakona.

Prema saopštenju američke tajne službe, ona namerava da testira kako je supstanca dospela u zapadno krilo. Istraga će uključivati ispitivanje CCTV snimaka i zapisnika ulaza u zgrade kako bi se utvrdilo ko je možda imao pristup prostorijama u kojima je droga pronađena.

Sumnjivi beli prah otkrili su u nedelju uveče službenici američke tajne službe (USSS) koji su obilazili zgradu. Nakon toga je najavljena evakuacija, američki predsednik Džo Bajden u to vreme nije bio u Beloj kući. Prema preliminarnim podacima, ispostavilo se da je pronađeni prah kokain.

Ranije je Njujork post pisao da je malo pre otkrića praha u Beloj kući bio sin američkog predsednika Hanter Bajden, poznat po skandalima sa drogom i korupcijom, prenela je RIA. 

BONUS VIDEO: SAD: Četvoro poginulih, dvoje povređenih u masovnoj pucnjavi u Filadelfiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)