POVODOM NEREDA OGLASIO SE KILIJAN MBAPE: Nasilje mora da prestane

Reagovao je i kapiten francuske fudbalske reprezentacije Kilijan Mbape koji i sam potiče iz jednog od uzavrelih pariskih predgrađa, Bondija, i koji je pozvao na smirivanje situacije.

ПОВОДОМ НЕРЕДА ОГЛАСИО СЕ КИЛИЈАН МБАПЕ: Насиље мора да престане

FOTO: Tanjug/AP

- Vreme nasilja mora da se završi da bi se napravilo mesto za vreme žalosti, dijaloga i rekonstrukcije – poručio je Mbape u dugoj poruci preko društvenih mreža.

Rekao je da su svi šokirani brutalnom smrću mladog Naela i da misli najpre idu ka njemu i njegovoj porodici, kao i da niko ne može da se ostane neosetljiv na okolnosti u kojima se dogodila ova neprihvatljiva smrt, dodavši:

- Od kako se desio ovaj tragični događaj, svedoci smo izražavanja narodnog gneva čiju suštinu razumemo, ali čiji oblik ne možemo da podržimo. Dolazeći, mnogi od nas, iz radničkih naselja, takođe delimo ovaj osećaj bola i tuge. Ali, toj patnji se dodaje i nemoćno prisustvovanje istinskom procesu samouništenja. Nasilje ništa ne rešava, a još manje kada se neminovno i neumorno okreće protiv onih koji ga izražavaju, njihovih porodica, najmilijih i komšija. To je vaša imovina koju uništavate, to su vaša naselja, vaši gradovi, vaša mesta okupljanja i druženja .

Poznati fubaler je dodao da u ovom kontekstu ekstremne napetosti, ne može da se ćuti i da građanska savest nalaže da se uputi poziv na smirenje, svest i odgovornost, društvenim akterima, roditeljima, velikoj ili maloj braći i sestrama u susedstvima, koji moraju da rade na vraćanju mira u naselja.

- Zajednički život, za koji smo vezani, u opasnosti je, a odgovornost svih nas je da ga sačuvamo. Postoje i drugi mirni i konstruktivni načini za izražavanje. Na to naša energija i misli moraju da se fokusiraju – zaključio je Mbape.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)