BAJDEN IZGUBIO KONTROLU ZBOG HANTERA: Predsednik SAD se izvikao na novinara koji ga je pitao o poslovima sina

A.Vojinović

30. 06. 2023. u 07:00

NE prođe nedelja u mesecu, a da se američkom predsedniku Džozefu Bajdenu ne omakne neki gaf, pa je ove sedmice šef Bele kuće ponovo bio zvezda "Tvitera" kada je izgubio kontrolu izvikavši se na novinara koji mu je postavio pitanje da li je učestvovao u međunarodnim poslovima zajedno sa sinom Hanterom.

БАЈДЕН ИЗГУБИО КОНТРОЛУ ЗБОГ ХАНТЕРА: Председник САД се извикао на новинара који га је питао о пословима сина

Foto: AP

Američki predsednik i vodeći izabranik demokrata za predsedničkog kandidata na izborima iduće godine, u čiju pobedu je već uveren i nemački kancelar Olaf Šolc, razgovarao je sa novinarima ispred Bele kuće kada su ga upitali o navodnim porukama njegovog sina iz 2017. godine, a koje su ukazivale na to da je Džozef Bajden bio deo pregovora sa kineskom kompanijom.

- Predsedniče Bajden, koliko ste bili umešani u SMS poruke svog sina? Da li ste sedeli tamo? Da li ste bili umešani? - upitao je novinar "Njujork posta" Stiven Nelson.

- Ne, nisam bio, i ne znam - počeo je predsednik prvobitno se nasmejavši na postavljeno pitanje.

- Jeste li bili? - Nelson je insistirao.

- Ne! - povikao je Bajden.

Bajdenov sin ponovo je u žiži interesovanja otkad se nedavno izjasnio da je kriv po dve tačke federalne optužnice koje se odnose na poreske prekršaje. Kako pojašnjava Foks njuz, pitanje se odnosilo na poruku koju je Hanter poslao generalnom direktoru "Harvest fand menadžmenta" Henriju Zaou u kojoj je Bajdenov sin sugerisao da sedi sa svojim ocem kako bi pritisnuo poslovnog saradnika da prihvati dogovor.

- Sedim ovde sa ocem i želeli bismo da razumemo zašto obaveza nije ispunjena. Recite direktoru da bih želeo da ovo rešim sada pre nego što izmakne kontroli, znači večeras - navodno je glasila poruka, dok je Bajden rekao da nije lagao kada je tvrdio da nikada nije razgovarao sa sinom o poslovima.

Šef Bele kuće je, međutim, i pod velikim pritiskom javnosti zbog godina, kao najstariji američki predsednik u istoriji. Bela kuća je saopštila da je Bajden počeo da koristi uređaj koji mu reguliše "kontinuirani pozitivni pritisak u disajnim putevima", kako bi rešio dugogodišnji problem apneje u snu.

Pomešao Ukrajinu i Irak

BAJDEN je samo tokom ove nedelje dva puta uspeo da pomeša Ukrajinu sa Irakom. Kada su ga u sredu upitali u kojoj meri je ruski predsednik Vladimir Putin oslabljen zbog neuspešne pobune u Rusiji, odgovorio je: "Teško je reći, ali on očigledno gubi rat u Iraku". Samo dan ranije tokom prijema za kampanju u Merilendu je izjavio: "Da vam je neko rekao da ćemo uspeti da okupimo celu Evropu u napadu na Irak i nateramo NATO da bude potpuno ujedinjen, mislim da bi vam rekli da je to malo verovatno."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)