POZNATI DETALJI PRIGOŽINOVOG PUTA U BELORUSIJU: Šef Vagnerovaca sleteo na aerodrom blizu Minska

Tanjug

27. 06. 2023. u 09:43

AVION koji pripada ruskoj privatnoj vojnog grupaciji "Vagner" Jevgenija Prigožina sleteo je jutros na vojni aerodrom koji se nalazi oko 20 kilometara od beloruske prestonice Minska.

ПОЗНАТИ ДЕТАЉИ ПРИГОЖИНОВОГ ПУТА У БЕЛОРУСИЈУ: Шеф Вагнероваца слетео на аеродром близу Минска

Foto: Jutjub/boxwar/News23/Vikipedija

Avion je "sleteo na vojni aerodrom Mačulišči u blizini Minska u 7:40 sati", saopštio je beloruski operater Hajun, koji nadgleda vazdušni prostor zemlje.

Prema podacima sa veb stranice za praćenje letova flajtradar24, koji ažurira Hajun, mlaznjak "Embraer Legacy 600" poleteo je iz jugozapadnog ruskog regiona koji se graniči sa Ukrajinom.

Hajun je naveo da je drugi ruski privatni avion, koji je poleteo iz Sankt Peterburga, sleteo na vojni aerodrom manje od 20 minuta nakon što je to uradio  avion "Vagnera", objavio je Politiko.

Identifikacioni kodovi aviona se poklapaju sa šiframa aviona Autolek Transport koji SAD povezuju sa Prigožinom, javio je Rojters.

Prigožin je u ponedeljak po podne objavio audio poruku na društvenim mrežama nakon što je dva dana ćutao posle svog neuspelog pokušaja da dovede paravojne trupe u Moskvu.

Prigožin nije viđen otkako je u subotu uveče napustio ruski grad Rostov na Donu.

Ruski predsednik Vladimir Putin pristao je da mu dozvoli da ode u egzil u Belorusiju i izbegne krivično gonjenje, u skladu sa sporazumom kojem je posredovao beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
 

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)