PUTIN NA MEĐUNARODNOM INDUSTRIJSKOM FORUMU: Otkrio šta je prioritet Rusije

Novosti online

26. 06. 2023. u 14:00

RAZVOJ i modernizacija industrije u Ruskoj Federaciji ostaje prioritet, a vlasti nastavljaju da stimulišu uvođenje najnovijih tehnologija u različite industrije, uključujući i proizvodnju industrijske i energetske opreme, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenose "RIA Novosti".

ПУТИН НА МЕЂУНАРОДНОМ ИНДУСТРИЈСКОМ ФОРУМУ: Открио шта је приоритет Русије

Foto Tanjug/AP

- Naglašavam: razvoj i modernizacija industrije je naš apsolutni prioritet - rekao je on u obraćanju učesnicima i gostima Devetog međunarodnog industrijskog foruma mladih "Inženjeri budućnosti – 2023".

- Zbog toga ćemo nastaviti da stimulišemo uvođenje najnovijih tehnologija, digitalnih rešenja, naprednih ekoloških standarda, zajedno sa biznisom, regionima, naukom. Nastavićemo da ažuriramo programe stručnog obrazovanja, obuke i prekvalifikacije kadrova, uključujući i za takve osnovne, sistemske industrije, kao što su mašinstvo, brodogradnja i avio-industrija, proizvodnja mašina i instrumenata, robotika i elektronika, proizvodnja industrijske i energetske opreme - istakao je lider Rusije.

On je takođe naglasio da rešavanje ključnih zadataka jačanja u sferi bezbednosnog i tehnološkog suvereniteta Rusije zavisi pre svega od kadrovskog potencijala zemlje.

- Danas baš od kadrovskog potencijala u velikoj meri zavisi siguran razvoj domaće industrije, izgradnja njenih konkurentskih sposobnosti, pozicija kako na domaćem tako i na svetskom tržištu, kao i rešavanje ključnih zadataka iz sfere jačanja bezbednosnog, ekonomskog i tehnološkog suvereniteta zemlje - bio je jasan predsednik Rusije.

BONUS VIDEO: STIŽE ELEKTRIČNI "MOSKVIČ": Počela proizvodnja na traci nekadašnje fabrike Renoa u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)