NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Moskva poručuje - "NATO nije zainteresovan za mir"

Novosti onlajn

19. 06. 2023. u 22:52

IZJAVE generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da se ne sme zamrznuti konflikt u Ukrajini nisu nove, Alijansa nije zainteresovana za mir i cilj joj je da Rusiji nanese strateški poraz, izjavio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško.

НА ЗАПАДУ НИШТА НОВО: Москва поручује - НАТО није заинтересован за мир

FOTO: AP/Tanjug

- U izjavi Stoltenberga nema apsolutno ništa novo. NATO je zvanično objavio da je cilj hibridnog rata koji su pokrenuli strateški poraz Rusije, a Ukrajina se koristi kao instrument. Očigledno je da oni nisu zainteresovani za mir. To se može videti ne samo po izjavama i po promenama doktrina, gde je Rusija proglašena direktnom pretnjom Alijansi, već i po sve većem obimu vojne pomoći koja se pruža Ukrajini, uključujući isporuke sve modernijeg i ofanzivnijeg naoružanja - naveo je ruski zamenik ministra.

Ranije je Stoltenberg, na pres konferenciji sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, izjavio da pravičan mir u Ukrajini ne može da znači zamrzavanje konflikta.

- Svi želimo da se rat završi, ali pravičan mir ne može da znači zamrzavanje konflikta i prihvatanje sporazuma koji diktira Rusija - rekao je on.

Ponovio je da Alijansa namerava da podržava Kijev koliko god bude potrebno i dodao da što više teritorija oni oslobode, to će njihova pozicija za pregovaračkim stolom biti jača.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

LETEĆE GRDOSIJE PARAJU NEBO: "Novosti" na najvećem svetskom salonu aeoronautike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (7)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!