GARDISTA PADA U NESVEST, A MAKRON POZIRA: Francuska javnost optužuje predsednika za neosetljivost, šta je istina? (FOTO/ VIDEO)

PRIPADNIK Republikanske garde, u punoj opremi, gubi svest po jakom pariskom suncu, dok francuski predsednik Emanuel Makron ispred Jelisejske palate mirno, nasmejan, pozira sa svojim gostom, šefom države Madagaskara Andrijem Ražoelinom.

ГАРДИСТА ПАДА У НЕСВЕСТ, А МАКРОН ПОЗИРА: Француска јавност оптужује председника за неосетљивост, шта је истина? (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Printskrin RT

Ova fotografija je obišla svet i izazvala veliko interesovanje domaćih medija i indignaciju francuske opozicije. Makrona optužuju za neosetljivost i nedostatak empatije. Na slici se vidi kako dvojica radnika obezbeđenja pridržavaju gardistu da ne padne na zemlju, dok Makron i Ražoelina raspoloženi poziraju pred objektivima. 

Pripadnika garde, naoko mlađeg vojnika, pridržavali su i dalje, dok su dvojica državnika prolazila pored njega, penjući se uz stepenice.

U javnosti se ostavlja mogućnost da predsednik jednostavno nije video šta se događa, jer se sve dešavalo iza njegovih leđa, ali se postavljaju i pitanja nije li, možda, bio u toku i samo strogo poštovao protokol.

Foto: Printskrin RT

Neki od članova opozicije ističu da je scena bila žalosna i da je pokazala "alegoriju makronizma", kako je to istakla poslanica Sandrin Ruso.

Ovih dana u Parizu vladaju velike vrućine, što je verovatno uzrokovalo da gardisti pozli. To nije prvi put da se događaju takve scene, a ima i onih koji kritikuju da njihove paradne uniforme nisu najbolje prilagođene za najtoplije dane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave