ŠOLC SPREMAN DA BRANI BALTIČKE ZEMLJE: "Moramo da zaštitimo naše saveznike"

Novosti online

26. 05. 2023. u 22:29

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc uverio je baltičke države u Talinu da će iһ Nemačka zaštititi u slučaju vojnog napada.

ШОЛЦ СПРЕМАН ДА БРАНИ БАЛТИЧКЕ ЗЕМЉЕ: Морамо да заштитимо наше савезнике

Foto: Profimedia/Ilustracija

U petak su u Talin u posetu doputovali Šolc, premijer Letonije Krisjanis Karins i premijerka Litvanije Ingrida Simonite.

Šolca je dočekala estonska premijerka Kaja Kalas, nakon čega su šefovi vlada Estonije, Letonije, Litvanije i Nemačke održali zajedničku radnu večeru i konferenciju za novinare, saopštila je pres-služba estonske vlade.

- Moramo da zaštitimo naše saveznike u slučaju vojnog napada. Preduzeli smo neophodne korake, nemačka vojska je formirana tako da možemo da zaštitimo istočnu Evropu, jer je odbrana svakog saveznika neophodna za bezbednost cele alijanse i cele EU. Naši borbeni avioni Jurofajter, 700 vojnika pomažu u Litvaniji. Naša mornarica je povećala prisustvo u Baltičkom moru - rekao je Šolc na konferenciji za novinare u Talinu.

BONUS VIDEO: ZAŠTITA OD DRONOVA - Ruski specijalci čuvaju nebo iznad Sankt Petersburga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

IRAN NEĆE ODGOVORITI: Okončani drektni međusobni sukobi Irana i Izraela