Ceo svet iščekuje vesti o Medlin Meken: Počela nova potraga za devojčicom - policija ogradila područje oko brane Arade

Tanjug

23. 05. 2023. u 12:58

PORTUGALSKA policija danas je, uz pomoć nemačkih i britanskih kolega, počela novu potragu za britanskom devojčicom Medlin Meken, koja je nestala u južnom portugalskom regionu Algarve pre 16 godina.

Цео свет ишчекује вести о Медлин Мекен: Почела нова потрага за девојчицом - полиција оградила подручје око бране Араде

Foto: EPA

Između 20 i 30 policajaca, od kojih su neki u uniformi, moglo se videti u oblasti pored brane Arade, oko 50 kilometara od Praja da Luz, gde je trogodišnjakinja poslednji put viđena živa 2007. godine, javio je AP. Portugalska policija postavila je plavi bazni šator i ogradila područje.

Očevici su rekli da je policija počela da pretražuje jutros nešto pre 8.00 sati u oblasti nekoliko kilometara od šatora, a moglo se videti više desetina automobila i policijskih kombija kako stižu u tu oblast.

Portugalska policija saopštila je u ponedeljak da se potraga nastavlja na zahtev nemačkih vlasti i uz pomoć britanskih zvaničnika. Nemački tužioci u Braunšvajgu naveli su danas da se u Portugaliji trenutno preduzimaju krivične procesne mere u okviru istrage u slučaju Medlin Meken.

Nemački zvaničnici saopštili su sredinom 2020. godine da je 45-godišnji nemački državljanin, koga su mediji identifikovali kao Kristijana Bruknera, koji je bio u Algarveu 2007. godine, osumnjičen u tom slučaju. Brukner je negirao umešanost. Brukner se trenutno nalazi na izdržavanju sedmogodišnje zatvorske kazne u Nemačkoj zbog silovanja koje je počinio u Portugaliji 2005. godine. On je pod istragom zbog sumnje za ubistvo Meken, ali nije optužen.

Portugalski tužioci 2022. godine proglasili su Bruknera formalnim osumnjičenim, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Očekuje se da će potraga trajati najmanje dva dana ili duže ako bude pronađeno nešto relevantno. Biće to prva velika operacija te vrste od juna 2014. godine, kada je britanskoj policiji data dozvola da pretražuje Praja da Luz, uz pomoć pasa treniranih za pronalaženje tela.

Trogodišnja Medlin iz Rotlija u Lesterširu bila je na odmoru sa porodicom u odmaralištu Oušn klab u Praja da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. maja 2007. godine. Ranije ovog meseca, porodica Meken, koja nikada nije odustala od potrage za devojčicom, održala je bdenje povodom 16 godina od njenog nestanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili