JUŽNA Evropa se sprema za izuzetno suvo leto. Neki regioni već pate od nestašice vode, a poljoprivrednici očekuju najgore prinose u poslednjih nekoliko decenija. Dok klimatske promene čine region toplijim, godine uzastopne suše su iscrpile rezerve podzemnih voda. Zemlja se osušila u Španiji i južnoj Francuskoj, dok nizak nivo reka i akumulacija ugrožava proizvodnju hidroenergije ovog leta.

dusko

20.05.2023. 09:18

ovi psi-politicari se takmice ko ce vise dati para i oruzija za rat u ukrajini a sad ce hvala bogu doci zlo njima i njihovoj djeci jer nece nista da urade sto se tice klimatskih promjena,.

AKCEHTuJE

20.05.2023. 09:23

Препоручујем читање псалтира, а о конкретној ситуацији овде: Постави реке у пустињи и изворе вода за жеђ (људску); земљу плодоносну (окрену) у слану (бару) од злобе њених становника. (ПС106:33-34)

Milorad Zemun

20.05.2023. 10:04

Neka dovedu vodu iz Ukraine, tu su najviše milijardi evra uložili, a mogu i Ameri, prijateljski da im prodaju po duploj ceni. Idioti.

zoran

20.05.2023. 10:10

Nas novinarcici plase kao sto su djecu plasile njihove bake, babaroga, pojest ce te vuk, ako nisi dobar. i slicno. Neko nekog zajebava. Priroda ima svoje cikluse i covjek tu nista nemoze da uradi. Sta je copvjek kriv za pustinju u Africi, topljenje leda, izumiranje dinosarausa. izmjene ledenog doba i sl. gdje je tada bio covjek i koju je imao snagu a prirodu.

Zeka

20.05.2023. 11:38

Pitam se dokad će se govoriti da je temperatura zemlje porasla za 1,5 stepeni celzijusa u poslednjih 100-200 godina? Kao da nema onih koji su na ovoj Zemlji prisutni poslednjih 50-70 godina i pamte zimu od novembra do polovine marta,snegove od pola metra-metar koji su ostajali po dva meseca prisutni i topili se polako da zemlja upije. Za 100 godina industrije čovek je uništio nešto što je trajalo hiljadama godina što je tužno i pretužno. Vreme je za neki novi asteroid i da opet sve krene polako od nule. Mi više ne zaslužujemo Zemlju. Nažalost

walter pravicek

20.05.2023. 12:01

Svi znamo,da je Hrvatska na pola koplja u usporedu sa Slovenskim platama,penzijama.Njih "vadi"samo Jadran.Ako bude toplo,primerice kao prošlih godina,kjudi če posečivati planine,ne destinacije na moru.A nemaju kvalifikovane radne snage u kuhinjama,i za rad u restoranima.Ništa nije kao u socializmu.Tada smo bili druže,ali poštovao se naš novčanik,Sada su sluge Amera,Nemaca Holanđanina,Engleza i drugih gostiju,čak mnogo toga je napisano u Češčini,a Slovenkog ništa.A ovi naši mladi"mlate"engleski,nikako Hrvatski.Dakle probudite se Hrvati bre.Nije sve u Zagrebu.

Roki

21.05.2023. 07:49

Gosodo Makron je podpisamo izviz oijaće vode .trami se sa naftaskim zemljama za gorivo. Svakog meseca ce tankeri izvoziti količinu koju francuzi popiju nagodisnjem nivou . Nije ni čudo sto se prirodne rezerve iscrpljuju kad se ta ista voda baca po postinjama. Pukao je ovaj zapadni svet a i vodi nas na tom istom putu .Samo vi setajte ulicama umesto da radite glavom.