GLAVA MALIŠANA 43 DOLARA: Otmičari pustili 74 deteta u Nigeriji

Tanjug

29. 04. 2023. u 21:20

NAORUŽANI otmičari u saveznoj državi Zamfara u Nigeriji oslobodili su danas 74 dece, od više od 80 ljudi koje su oteli ranije ovog meseca, saopštili su roditelji oslobođenih.

ГЛАВА МАЛИШАНА 43 ДОЛАРА: Отмичари пустили 74 детета у Нигерији

Mnogi delovi Afrike pod opsadom džihadista, Foto AP

Pojedini roditelji su izjavili da su platili 20.000 naira (43,50 dolara) po detetu, kao i da oslobođena deca pate od teške neuhranjenosti, prenosi Rojters.

Poglavar sela Vadzamaiju naveo je da je još 11 osoba zatočeno, ali i da su dve osobe ubijene u pokušaju da pobegnu od svojih otmičara.

Na udaru naoružanih bandi našle su se poslednjih godina stotine lokalnih zajednica širom severozapadne Nigerije, dok islamistički militanti nastavljaju da vrše napade na severoistoku zemlje, navodi britanska agencija.

Otmičari svoje žrtve često mesecima drže po šumama ako se otkupnina ne plati, a takođe zahtevaju od meštana da plaćaju naknade za zaštitu kako bi im se dozvolilo da obrađuju zemlju i ubiraju useve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!