ZAMENIK ambasadora Kine u UN Geng Šuang izjavio je danas da Kina pozdravlja sastanke na visokom nivou između Beograda i Prištine uz posredstvo Evropske unije, kao i da ta zemlja podržava međusobne dogovore, i da je potrebno da se oni implementiraju kako bi dijalog dobio na zamahu.

Mile2

27.04.2023. 20:36

Nema od tog nista dok god EU cuti na provokacije koje Pristina sa svojom nekom policijom provocira hapsi ranjava iz oruzja,a na sve to Eropska zajednica cuti.EZ je jedno zlo.

Carica Sveta

27.04.2023. 21:18

Bravo. I još jednom. Bez Rezolucije 1244, UN ne postoje. To je lepo i jasno konstatovao ministar Dačić. Sve drugo je grubo narušavanje međunarodnog poretka. Zato će se Srbija od sada posebno u svojoj politici i ekonomiji okrenuti onima koji poštuju njen teritorijalni integritet. I svoj tehnološki razvoj će graditi sa onima koji poštuju njen teritorijalni integritet. I zato i ako se bude eksploatisao litijum, to će raditi kineske kompanije. Po najvišim ekološkim i tehničko-tehnološkim standardima . A ne onako kako su to po svetu radile zapadne kompanije, izazivajući ekocid. A onda će oni kojima je litijum neophodan, morati da ga kupuju od Srbije i Kine. Nema više ništa na lepe oči, uz varanje, laganje i bezobrazluk. Dovoljno su resursa , imovine i rudnih bogatstava oteli od Republike Srbije okupirajući našu teritorijuKiM nakon 1999 godine. A Srbi tamo niti mogu da se vrate, a oni koji žive, žive u etničkom nasilju, bez ljudskih prava i sloboda,, u žicama, na nišanu. E tako.