PENTAGON POZDRAVIO KARLSONOV ODLAZAK On kratko prokomentarisao: "Ha, siguran sam"

A. V. V.

27. 04. 2023. u 07:00

ODLAZAK Foksove glavne TV zvezde Takera Karlsona sa ove američke televizije pozdravili su visoki zvaničnici Pentagona, piše "Politiko".

ПЕНТАГОН ПОЗДРАВИО КАРЛСОНОВ ОДЛАЗАК Он кратко прокоментарисао: Ха, сигуран сам

Foto: Foks njuz printskrin

Jedan od članova ministarstva odbrane poručio je da je "SAD bolja zemlja bez Karlsona i njegovih kritika na račun američke vojske koje je svake večeri iznosio pred stotinama hiljada ljudi". Karlson je na poziv novinara "Politika" da prokomentariše ove reakcije Pentagona rekao samo: "Ha, siguran sam".

Popularni voditelj TV Foks njuz je neretko u svojoj emisiji kritikovao američku vojsku i vrhovnog komandanta, šefa Bele kuće Džozefa Bajdena. U udarnom večernjem terminu na američkoj televiziji redovno je optuživao američko ministarstvo odbrane da podriva borbene sposobnosti SAD zarad "ideološki motivisane inkluzivnosti koje je nametnula Bajdenova administracija".

U brojnim kritikama na račun vojske, izdvaja se i ona kada je Bajden najavio nove mere za regrutaciju žena u ovoj službi, među kojima i dizajniranje novih pancira, ažuriranje zahteva za frizure i nominaciju dve žene sa činom generala za komandante boraca u Beloj kući, Karlson je optužio Bajdena da se ruga vojsci.

"Dakle, imamo nove frizure i odela za trudničko letenje. Trudnice idu u naše ratove. To je ruganje američkoj vojci", poručio je Karlson.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

ZAUSTAVITE SE: Guteres - Krajnje je vreme da se zaustavi opasan krug odmazdi na Bliskom istoku