APSOLUTNI DIVLJACI: Teške optužbe SAD protiv sinova El Čapa

Novosti online

22. 04. 2023. u 22:00

MINISTARSTVO pravde SAD tvrdi da su sinovi ozloglašenog narko-bosa Hoakina "El Čapa" Guzmana apsolutni divljaci.

АПСОЛУТНИ ДИВЉАЦИ: Тешке оптужбе САД против синова Ел Чапа

Foto: Profimedia

Ministarstvo je u sudskim dokumentima koja su objavljena u javnosti navelo da su četvorica El Čapovih sinova, tzv. "čapitosi" - Ivan Guzman Salazar (40), Alfredo Guzman Salazar (37), Hoakin Guzman Lopez (36), i Ovidio Guzman Lopez (33) među 28 članova kartela Sinaloa koje je Ministarstvo pravde optužilo prošle nedelje za trgovinu fentanilom.

Ministarstvo pravde optužilo je članove kartela da vode "najveću, najnasilniju i najplodniju operaciju trgovine fentanilom na svetu", a takođe je navelo metode mučenja i vrste pogubljenja koje koristi kartel.

Prema optužnici, "čapitosi" su posedovali više rančeva na kojima su ispitivali rivalske članove kartela, javne zvaničnike, službenike za sprovođenje zakona i svakoga ko im je stao na put.

"Kada bi dobili informacije, obično kroz mučenje, te osobe su ubijane - bilo od strane samih čapitosa ili po njihovom naređenju — a tela bi im bila razbacana po celom području. Dok su mnoge od ovih žrtava streljane, druge su bacane, mrtve ili žive, tigrovima" koji pripadaju Alfredu i Ivanu, navodi se u optužnici.

Sudski dokumenti navode i da je jedan od ubica kartela Sinaloa, poznat kao "Ninis", iščupao mišiće osobi koju su ispitivali i njima nahranio jednog od tigrova - ljubimaca čapitosa.

El Čapovi sinovi su se sa protivnicima obračunavali i strujnim udarima ili mučenjem vodom, a snagu fentanila su, navodno, testirali na zatvorenicima.

Među trojicom optuženih čapitosa, policija je privela samo Ovidija Guzmana Lopeza. El Čapo, njihov otac i osnivač kartela Sinaloa, nalazi se u zatvoru maksimalne bezbednosti u Koloradu i služi doživotnu kaznu zatvora zbog trgovine drogom i pranja novca.

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!