DRAMA U MEKSIKU: Pogledajte trenutak urušavanja zgrade, nekoliko porodica ostalo bez krova (VIDEO)

Đ.G.

10. 04. 2023. u 20:25

POSLE nedelja napetosti i neizvesnosti, druga zgrada koja je u opasnosti od urušavanja u Fraccionamiento La Sierra de Tijuana konačno je popustila i srušila se. Ova katastrofa ostavila je nekoliko porodica bez krova nad glavom i izazvala zabrinutost među stanovnicima tog područja.

ДРАМА У МЕКСИКУ: Погледајте тренутак урушавања зграде, неколико породица остало без крова (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/The Independent

Nestabilnost tla i nedostatak regulacije

Urušavanje druge zgrade pripisuje se nestabilnosti terena i nedostatku odgovarajuće regulacije u izgradnji. Obe zgrade su izgrađene na padini, stvarajući značajan rizik za stanovnike stanova i obližnje zgrade.

Stanovnici ovog područja izrazili su svoje nezadovoljstvo lokalnim vlastima, koje, prema njihovim rečima, nisu preduzele neophodne mere da garantuju bezbednost objekata. Ističu i da pre izdavanja građevinskih dozvola nisu rađene adekvatne studije zemljišta.

Pogođene porodice i traženje rešenja

Porodice koje su živele u srušenim zgradama izgubile su svoje domove i stvari. Mnogi od njih traže odgovore i podršku od nadležnih i vlasnika zgrada. Zajednica Tihuane očekuje brzo i efikasno rešenje za sprečavanje daljih katastrofa u ovoj oblasti.

Saradnja između vlasti, vlasnika zgrada i stanovnika biće ključna za suočavanje sa ovom situacijom i garantovanje dobrobiti i bezbednosti svih uključenih. Očekuje se da će nadležni u narednim danima podeliti više informacija o radnjama koje će biti preduzete u vezi sa urušavanjem objekata i podršci koja će biti pružena pogođenim stanarima.

Posledice i prevencija budućih katastrofa

Ovaj incident je izazvao poziv vlastima da sprovode veće propise u izgradnji i garantuju bezbednost stanovnika Tihuane. Stanovnici traže da se izvrši propisna premera zemljišta i preduzmu preventivne mere kako bi se izbegla buduća urušavanja.

(mexicodailypost)

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!