RAT u Ukrajini danas je ušao u 409. dan. Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je da bi kontraofanziva ukrajinske vojske mogla da bude pokrenuta već u narednih nekoliko sedmica. Žestoke borbe u Bahmutu se nastavljaju, iako su ruski mediji juče javili da je ruska vojska zauzela železničku stanicu, čime je primorala ukrajinsku vojsku na povlačenje.

Komentari (15)

Radovan 5

08.04.2023. 09:18

Čuj ovo IZJAVIO BLINKEN. Pa što taj majmun blinken ne pošalje malo američku a i svoju lično, decu u kontraofanzivu. Pa majku mu treba da izjavi vladimir zelenski, precednik suverene ,samostalne ukrajine.

Kmee

08.04.2023. 10:10

Ukrajinci, i pomagači, se pripremaju za ofanzivu! Šta. Mislite, nesreće jedne, da se Rusi ne pripremaju? Ako je Donbas i inače pretežno Ruski region, a sada i faktički, kolika je realna želja "pravih" Ukrajinaca da to "oslobode"? Ravna nuli? Oni su naterani na klanicu i neće im lako biti! Ono što ostane Rusima, ostalo je za navijek! Bolje da ne kreću!!! Ali, to je cena ulaska u nato i eu.Ono što ostane. A imali gas i naftu za Džabe! Glupo!!!

Kmee

08.04.2023. 11:27

Kada se na tzv Zapadu, tj Nato, digla ovolika gužva, i troši nemilice, radi Ukrajine... Onda mora da su isprepadani. Kina mudro ćuti i pravi strategiju. Amerika igra Otvoreni Texas Poker... Sve su gurnuli u jedno deljenje....Ofanziva!!! Pa, da vidimo te Chalendger-e i Patriot-e. Rusko blato nije pesak Iraka.

Srb

08.04.2023. 11:35

Ma šta će ukrima mobilizacija. Oni i ne ginu. Samo rusi imaju ogromne gubitke i moraju stalno da vrše mobilizacije. Ukri ako izvrše ovu 12-tu mobilizaciju, znači kreću na Moskvu.

Perce

08.04.2023. 14:53

@Dragan - Da li bi i Srbija po tebi bila agresor ako bi branila Srbe na Kosovu? Kosovo je oteto od Srbije kao Krim od Rusije. Sta mislis kako bi Amerika reagovala da neko njihove drzavljanje spaljuje zive, zabrannuje im jezik i kulturu i granatira ih godinama? Te bi drzave bile sravnjene sa zemljom za nekoliko sati. Po cemu Amerika moze da vodi ratove po celom svetu? I ko to njih stalno ugrozava? Niko. Samo zele da svojom silom ovladaju svetom i pokupe svo bogatsvo koje postoji a onda ondu ostavljajuci pustis, bedu i rasulo.

buki

09.04.2023. 00:25

@Perce - Pa SAD je sravnila Panamu sa zemljom u bombardovanju od nekoliko dana zbog jednog amerikanca kojeg su policajci ubili u samoodbrani, jer je manijak umesto da pokaže dokumenta, kada su ga zaustavili pucao na policiju.

walter pravicek

21.06.2023. 05:43

Kada pročitam o uništenju HIMARS pokretni bacač raketa na kamionu američke izrade;ORA DA JE KOPIJA RUSKE KATJUŠE,ali poboljšano sa elektronikom MADE IN KINA!!,Onda brzo Zeleni takvu vest demantuje.A snimke kažu istinu.Dakle kome treba laž,manipulisanje i propaganda,koja više nitkog ne briga.