VERNICI SE OKUPLJAJU U KIJEVSKOJ LAVRI: Liturgiju služi mitropolit Onufrije (VIDEO)

Novosti onlajn

02. 04. 2023. u 08:53

VERNICI se okupljaju na liturgiju u Kijevsko-pečerskoj lavri, kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC), saopštio je Savez pravoslavnih novinara.

ВЕРНИЦИ СЕ ОКУПЉАЈУ У КИЈЕВСКОЈ ЛАВРИ: Литургију служи митрополит Онуфрије (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Liturgiju će služiti poglavar UPC, mitropolit kijevski i cele Ukrajine Onufrije.

 

Juče je saopšteno da je sud u Kijevu igumanu Kijevsko-pečerske lavre mitropolitu Pavlu odredio zadržavanje u vidu kućnog pritvora uz korišćenje elektronske narukvice.

 

Kako se precizira u UPC, mitropolit Pavle je optužen za izazivanje međuverske mržnje zbog svojih izjava protiv raskolničke Pravoslavne crkve Ukrajine i Vaseljenske patrijaršije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)