HAOS U TEL AVIVU: Vodenim topovima na demonstrante (FOTO)

Novosti online

01. 04. 2023. u 22:52

VELIKI broj Izraelaca i danas je izašao na ulice u znak protesta zbog vladine reforme pravosuđa, a tokom protesta je došlo i do nereda u Tel Avivu, gde je policija koristila vodene topove.

ХАОС У ТЕЛ АВИВУ: Воденим топовима на демонстранте (ФОТО)

Foto: AP

Organizatori tvrde da je u Tel Avivu izašlo 230.000 ljudi, dok "Tajms of Izrael" prenosi objavu "Kanala 12" koji tvrdi da je na ulicama 165.000 ljudi.

Organizatori, takođe, kažu da je širom zemlje izašlo 450.000 ljudi na proteste, a prema najnovijim informacijama, došlo je do nereda u Tel Avivu, gde je policija koristila vodene topove da ukloni desetine demonstranta koji su blokirali auto-put Ajalon.

 - Izlazićemo na ulice dok nam država ne obeća da će država Izrael ostati demokratska - poručili su organizatori.

Reforma pravosuđa, koju je predložila nova Vlada na čelu sa premijerom Benjaminom Netanijahuom, bila bi jedna od najradikalnijih promena ikada u sistemu vlasti u Izraelu, jer bi ograničila ovlašćenja Vrhovnog suda, omogućila bi vladi da bira sudije i okončala imenovanje pravnih savetnika u ministarstvima od državnog tužioca.

Netanijahu, kome se sudi za korupciju, tvrdi da bi njegov plan za reformu pravosuđa unapredio demokratiju.

U Izraelu se već mesecima održavaju protesti građana protiv najavljene reforme.

(Alo)

BONUS VIDEO:

VODENI TOPOVI I SUZAVAC: Pogledajte sukobe u Lionu na protestima protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DVOJE DECE DO 13 GODINA GRATIS U OVOM HOTELU: La Blanche Resort 5* je pravi izbor za najlepši letnji odmor u društvu najbližih