PALA KRV U BLIZINI DŽAMIJE AL-AKSA U JERUSALIMU: Izraelska policija ubila arapskog muškarca prilikom kontrole

Tanjug

01. 04. 2023. u 11:45

IZRAELSKA policija ubila je arapskog muškaraca (26) Muhameda Elasibija blizu džamije Al-Aksa u Jerusalimu, javljaju izraelski mediji.

ПАЛА КРВ У БЛИЗИНИ ЏАМИЈЕ АЛ-АКСА У ЈЕРУСАЛИМУ: Израелска полиција убила арапског мушкарца приликом контроле

Foto: Tanjug/AP Photo

Kada se radi o okolnostima događaja, objašnjenje policije i izjave očevidaca se, međutim, značajno razlikuju.  

U policijskom saopštenju je navedeno da je Elasibi prilikom kontrole napao policajca, zgrabio njegovo oružje i uspeo da ispali metak.

Policajci su, kako se dodaje, ovo doživeli kao pretnju, otvorili vatru na Elasibija i "neutralisali ga na licu mesta", prenosi "Tajms of Izrael".

Očevici su, međutim, za izraelski portal "ynetnews.com" izneli drugačiju verziju događaja i smatraju da Elasibi, poreklom iz Hure, većinski beduinskog mesta u južnom Izraelu, nije predstavljao pretnju za policiju.

- Policajci su se neprimereno ponašali prema jednoj ženi, Elasibi je pokušao da joj pomogne, a onda su ga upucali. Upotreba vatrenog oružja je bila apsolutno nepotrebna", izjavio je neimenovani svedok, naglasivši da Elasibi nije bio naoružan - prenosi "Tajms of Izrael". 

Izraelska policija je nakon ovog incidenta, koji se odigrao u petak uveče, rasporedila dodatne snage blizu džamije Al-Aksa.

Video snimci na društvenim mrežama pokazuju da je tokom noći s petka na subotu došlo do manjih čarki između izraelske policije i palestinskih prodavaca i vernika.

Izraelske snage bezbednosti u Jerusalimu i na Zapadnoj obali su bile na oprezu zbog prisustva desetina hiljada muslimanskih vernika na molitvama povodom drugog petka svetog meseca ramazana.

Izraelska granična policija je rasporedila 2.300 vojnika u Jerusalimu i na Zapadnoj obali, navodi se u njihovom saopštenju.

 

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO -  U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...