"NISU POKAZALI NIKAKVU VOLJU ZA RAZGOVORE" Bela kuća: Severna Koreja ne želi da razgovara o nuklearnom naoružanju

Tanjug

28. 03. 2023. u 22:23

SAD ne vide spremnost Severne Koreje da prihvati ponudu Vašingtona da održi razgovore o svom programu nuklearnog naoružanja, ali ponuda je i dalje otvorena, izjavio je portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.

НИСУ ПОКАЗАЛИ НИКАКВУ ВОЉУ ЗА РАЗГОВОРЕ Бела кућа: Северна Кореја не жели да разговара о нуклеарном наоружању

foto: (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

- Do danas nisu pokazali nikakvu volju za razgovore - rekao je Kirbi novinarima u Beloj kući.

Severna Koreja predstavila je danas nove, manje nuklearne bojeve glave, a lider te zemlje Kim Džong Un posetio je Institut nuklearnog naoružanja i pozvao na povećanje proizvodnje te vrste oružja, javila je danas državna severokorejska agencija KCNA.

Kim Džong Un je istakao da neprijatelj Severne Koreje nije nijedna država ili posebna grupa ljudi, već sam rat i nuklearno razaranje, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, politika proširenja nuklearnog arsenala Severne Koreje je usmerena isključivo na odbranu zemlje i regionalnog mira i stabilnosti.

Severna Koreja je u ponedeljak ujutro ispalila dve balističke rakete kratkog dometa u more, kod svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska. Ove rakete lansirane su uoči dolaska američkog nosača avoina u Južnu Koreju.

U 2022. lansirala je više od 90 raketa - najviše u jednoj godini - uprkos tome što je podvrgnuta nizu sankcija UN, SAD, EU i susednih zemalja.

 

BONUS VIDEO: 

"MIGOVI" ODLETELI ZA UKRAJINU: Slovaci poslali Ukrajincima četiri od planiranih 16 lovaca MiG-29

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

DANAS JE CRVENO SLOVO: Obeležavamo Duhovski utorak - koje običaje poštuju vernici