JEZIVI SNIMAK PUCNJAVE U AMERICI: Žena upala u školu naoružana do zuba, ubijeno šestoro osoba - među njima i deca (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2023. u 07:57

U PUCNjAVI u privatnoj hrišćanskoj osnovnoj školi u Nešvilu, na jugu SAD, ubijeno troje dece i troje odraslih. Napad je izvela 28-godišnja žena identifikovana kao Odri Elizabet Hol, bivša učenica škole, koju je policija ubila na licu mesta. Ubijena deca su bila stara između osam i devet godina.

ЈЕЗИВИ СНИМАК ПУЦЊАВЕ У АМЕРИЦИ: Жена упала у школу наоружана до зуба, убијено шесторо особа - међу њима и деца (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter/MNPDNashville

Policija u Nešvilu objavila je snimak na kojem se vidi kako napadač ulazi u školu. Na snimku, koji izgleda da je sa nadzornih kamera u zgradi, vidi se Odri Hejl kako puca na ulazna vrata, a zatim se penje kroz razbijeno staklo kako bi ušla.

Nosila je crvenu kapu, maskirne pantalone i nešto što je ličilo na zaštitni prsluk. Hejl je u jednoj ruci nosila jurišnu pušku, dok joj je drugo, slično oružje visilo sa levog kuka. Nakon što je ušla u školu, na snimku se vidi kako luta pustim hodnicima.

Policajci su otkrili manifest i mape zgrade sa planom napada. Takođe je saopšteno da je ona ušla kroz bočna vrata i pucala na drugom spratu do 10.27 časova, kada je ubijena.

Policija je ranije podelila slike sa mesta zločina na kojima se vidi da se Odri Hejl spremala da puca kada je stigla policija. Prema navodima policije, pucala je na njihova vozila dok su se približavala, pogodivši jedno kroz šoferšajbnu.

Prvi snimci i fotografije takođe pokazuju oružje korišćeno u napadu i ubičin automobil "honda fit" parkiran u blizini. Pucnjava je prestala 14 minuta nakon što je počela, kada je policija upala u zgradu i ubila napadačicu.

Ko je Odri Hejl

Džon Drejk, šef policije u Nešvilu, obratio se napadaču ženskom zamenicom, ali je na pitanje novinara precizirao da se Odri Elizabet Hol izjasnila da je transrodna osoba. Još uvek nije jasno da li je napadač zvanično identifikovan kao žena ili muškarac.

Komšija porodice rekao je za Ej-Bi-Si njuz da je Odri Hejl živela u porodičnoj kući sa svojim roditeljima, koje je opisao kao "veoma fine" i "veoma religiozne".

BONUS VIDEO: IZGOREO OBLAKODER U IZGRADNjI - Vatrogasci u Hong Kongu uspeli da se izbore sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!