NOVO PUTINOVO OBRAĆANJE: Nacionalizam u Ukrajini odavno podgrevan sa Zapada

Novosti onlajn

14. 03. 2023. u 14:40

NACIONALIZAM u Ukrajini podgrevan je odavno iz pravca Zapada, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete gradu Ulan Udeu, u Burjatiji.

НОВО ПУТИНОВО ОБРАЋАЊЕ: Национализам у Украјини одавно подгреван са Запада

Foto: Sergei Karpukhin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Govoreći o problemima s kojima se suočava savremeni svet, Putin je istakao da je sistem dvopoolarnog sveta počeo da se raspada nakon raspada Sovjetskog Saveza, kada se činilo da je nestala osnova za sukob sa Zapadom.

- Nakon što se Sovjetski Savez raspao, taj sistem, on je takođe počeo da puca, da li je tako? Dvopolarni svet. Otvoreno govoreći, za ljude moje generacije, a ima ih i ovde, možda čak i mlađe. Činilo nam se, i meni se činilo, da se Sovjetski Savez raspao, nažalost, ili ne, ipak, osnove za sukob bivšeg Sovjetskog Saveza i nove Rusije sa zapadnim svetom su nestale. Ideoloških osnova za sukob nema - rekao je Putin na savetovanju o pitanjima realizacije programa razvoja dalekoistočnih gradova.

Prema njegovim rečima, tada se činilo da će sve biti dobro i da će tako biti zauvek.

- Ispostavilo se da nije tako. Ispostavilo se da su geopolitički interesi naših partnera, kako sam govorio ranije, za njih mnogo važniji od ideoloških protivrečnosti s bivšim Sovjetskim Savezom - dodao je Putin.

Ruski predsednik je stigao u Ulan Ude, gde obilazi fabriku aviona, a planirano je i da učestvuje na savetovanju o pitanjima realizacije programa razvoja dalekoistočnih gradova i da se susretne sa šefom Burjatije Aleksejom Cidenovom.

Cidenov je ranije saopštio da su u Burjatiji proizvedeni i ispituju se u realnim uslovima primerci bespilotnih letelica. Fabrika u Ulan Udeu je jedan od vodećih ruskih proizvođača helikopterske tehnike.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BUGARI ZA VOJNU NEUTRALNOST I PROTIV NATO: Bugarske i ruske zastave na protestima u Sofiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!