„GURNULI SU MOSKVU U RUKE PEKINGU, TO JE NEPRIHVATLJIVO“: Tramp optužio Bajdena da je doveo do saveza Rusije i Kine

Novosti onlajn

14. 03. 2023. u 11:35

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena da je svojom spoljnom politikom doveo do formiranja saveza Rusije i Kine.

„ГУРНУЛИ СУ МОСКВУ У РУКЕ ПЕКИНГУ, ТО ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВО“: Трамп оптужио Бајдена да је довео до савеза Русије и Кине

Foto AP

Bajdenova administracija gurnula je Rusiju pravo u ruke Kini. Ovo je neprihvatljivo. Kad dete uči istoriju, ono shvata da nikada ne želite da se Rusija i Kina okupe i stvore savez - rekao je Tramp na okupljanju svojih pristalica u Ajovi.

On nije precizirao gde je Bajden konkretno pogrešio, ali je bivši predsednik ranije govorio da ne bi dozvolio sukob u Ukrajini koji, prema njegovim rečima, preti da preraste u treći svetski rat.

- Bajden je uradio upravo to. Oni sada imaju veliki lep savez. Gurnuli su Moskvu pravo u ruke Pekingu. Za Kinu je to bilo kao uzeti slatkiš od deteta. Bilo je veoma jednostavno - zaključio je Tramp.

Donald Tramp planira da se 2024. godine ponovo kandiduje za predsednika SAD.

Prethodno je, u godišnjem izveštaju obaveštajnih službi Sjedinjenih Američkih Država, posvećenom glavnim pretnjama sa kojima se zemlja suočava, precizirano da će, bez obzira na reakciju brojnih zemalja na specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini, „Kina održati svoje diplomatske, odbrambene, ekonomske i tehnološke veze sa Rusijom kako bi nastavila da pokušava da provocira SAD“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

BUGARI ZA VOJNU NEUTRALNOST I PROTIV NATO: Bugarske i ruske zastave na protestima u Sofiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!