"ZAUSTAVITE IH INAČE SLEDI RAT" Izrael ugrožen, Netanijahu uspaničen

Novosti onlajn

10. 03. 2023. u 16:05

UŽASAN nuklearni rat izbiće ako svet ne spreči Teheran u nabavci atomskog oružja, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanijahu u svom prvom obraćanju iranskom narodu u četvrtak uveče.

ЗАУСТАВИТЕ ИХ ИНАЧЕ СЛЕДИ РАТ Израел угрожен, Нетанијаху успаничен

Foto: Tanjug/AP Photo

- Ako Iran dobije nuklearno oružje, to će biti problem s kojim ćemo se svi suočiti. To će promeniti svet - rekao je u intervjuu na engleskom jeziku za Iran International sa sedištem u Vašingtonu, koji je takođe emitovan u Iranu.

Nuklearni Iran prouzrokovaće "raskrsnicu Bliskog istoka nuklearnim okidačima", jer će se drugi režimi, koji shvataju opasnost od nuklearnog Irana, ubrzati sa naoružavanjem, rekao je Netanijahu.

Netanijahu je rekao da ima poruku za “one koji kažu, 'Pa, ako preduzmemo akciju protiv Irana, suočićemo se s ratom' – Suočićete se s ratom ako to ne učinite, s potencijalno užasnim nuklearnim ratom ako ne učinite. ”

- Iranski nuklearni program došao je u opasnu zonu - rekao je, dodajući da su ih izraelske akcije odgodile za jednu deceniju, ali sada program napreduje. Međunarodna zajednica mora preneti snažnu zajedničku poruku Iranu, rekao je Netanijahu.

- Trebali bismo im reći da ako pređu nuklearni prag, to je nešto što ne možemo tolerisati - rekao je. "Moramo im reći da postoji linija koju ne smeju preći i postoji cena koju treba platiti ako to učinite."

Sigurnost sveta i nade iranskog naroda su u pitanju, rekao je Netanijahu. Netanijahu je dugo tvrdio da je kombinacija paralizujućih sankcija i prisutnosti verodostojne vojne pretnje jedini način da se zaustavi Iran u proizvodnji nuklearnog oružja.

- Istorija će se promeniti ako Iran dobije nuklearno oružje - rekao je, dodavši da iranski narod i Izrael imaju zajedničkog neprijatelja u Islamskoj Republici.."

U kratkoj poruci iranskim vlasitma rekao je: "Bićemo ovde dugo nakon što odete."

BONUS VIDEO: PRITISNULI DUGME ZA SAMOUNIŠTENjE - Japanci prekinuli let rakete sa važnim satelitom zbog kvara

(Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024