ZAHAROVA: Blinken tražio kontakt s Lavrovom, razmenili par reči

Novosti online

02. 03. 2023. u 13:11

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken tražio je kontakt sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom na ministarskom sastanku G20 u Nju Delhiju i oni su razmenili par reči, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА: Блинкен тражио контакт с Лавровом, разменили пар речи

Foto: EPA

 - Blinken je tražio kontakt sa Lavrovom. U prolazu, u okviru druge sesije G20, Sergej Lavrov je razmenio par reči. Nikakvih pregovora, sastanaka i slično nije bilo - razjasnila je Zaharova.

To je njihov prvi lični kontakt otkako je prošle godine počela specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini. U tom periodu su samo jednom, u julu prošle godine, razgovarali telefonom.

Komentarišući atmosferu na susretu šefova diplomatije G20 portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije je ranije rekla da bi u aktuelnoj međunarodnoj situaciji, za koju su odgovorne SAD, teško bilo očekivati kontakt Lavrova i Blinkena.

 - Prema mom mišljenju, stav SAD je označen jasno, i odavno. Oni se zalažu za eskalaciju sukoba, u principu, u celom svetu. Diplomatiju su, nažalost, očigledno stavili u drugi plan. Sada se već postavlja pitanje – zašto? Zbog toga što oni njome ne vladaju, ili ne veruju u nju, ili prosto zbog toga što je uništenje ukupna logika spoljne politike SAD - navela je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA": Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

USRED LONDONA: Tito pred masom progovorio engleski - Britanija još pamti Titov govor (VIDEO)