"IMAMO SVOG ANĐELA NA ZEMLJI": Doktorka iz Grčke objavila emotivnu poruku o mladiću koji je rizikovao svoj život da bi spasao druge (FOTO)

Novosti online

01. 03. 2023. u 22:47

STUDENT Andreas Alikaniotis (20) je heroj koji je i sam bio u vozu smrti u Grčkoj. On je, na sreću, izašao gotovo nepovređen iz drugog vagona i uprkos opasnosti od ogromne vatre koja je gutala sve pred sobom, koja je gorela pored njega, spasavao je zarobljene ljude.

ИМАМО СВОГ АНЂЕЛА НА ЗЕМЉИ: Докторка из Грчке објавила емотивну поруку о младићу који је ризиковао свој живот да би спасао друге (ФОТО)

Tanjug

Prema rečima doktorke Lekarskog društva Larisa, Eris Ciastoudis, mladi Andreas je uspeo da sam razbije staklo i spasi najmanje desetoro mladih ljudi, mladića i devojaka.

- Iako je danas nebo bilo puno anđela, imamo sreću da među nama imamo i zemaljskog anđela, dvadesetogodišnjeg studenta Andreasa Alikaniotisa, koji rizikujući svoj život, nije napustio vagon već je uspeo sam da razbije staklo i spasi još najmanje desetoro mladih, mladića i devojaka - napisala je doktorka Eris Ciastoudis na Fejsbuku i dodala:

 U današnjem mračnom danu, Andreas nam je pokazao da mlade generacije još imaju dobrote, principe i moral! Čestitam Andreas, čestitam roditeljima koji su te vaspitali!

Da podsetimo, u strašnoj železničkoj nesreći, do sada je najmanje 43 ljudi poginulo u tragediji u Tempeu.

Radovi na istraživanju olupine nisu završeni i zbog toga nadležni ističu da će konačan broj nastradlih biti još veći. Ozbiljnost sudara i požar koji je izbio u vagonima znatno otežavaju zadatak lociranja žrtava, ali još više njihovu identifikaciju.

U sredu kasno popodne završen je proces uzimanja uzoraka DNK od rođaka radi identifikacije tela. Vatrogasna služba saopštila je da je uzeto 17 uzoraka DNK sa tela i 23 uzorka od rođaka putnika.

U putničkom vozu je bio 341 putnik, kao i 13 pripadnika osoblja – ukupno 354 osobe. U komercijalnom vozu su bile dve osobe.

Od 72 hospitalizovana putnika, 15 je otpušteno, a 57 putnika je ostalo na hospitalizaciji, od kojih se 6 nalazi na Odeljenju intenzivne nege. Reč je, prema informacijama, o 21-godišnjaku, 25-godišnjaku, 26-godišnjaku, 23-godišnjaku, 26-godišnjaku i mladoj ženi.

Pored toga, prema podacima Vatrogasne službe, 194 putnika je prevezeno sa pet autobusa do Soluna, šestim autobusom 20 putnika je prevezeno u Larisu i osam putnika je prevezeno u Katerini.

(Blic)

BONUS VIDEO: STRAVIČNE SLIKE IZ GRČKE: Operacija spašavanja putnika posle železničke nesreće i dalje traje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna