"ZAPAD UZALUD POKUŠAVA DA NAMETNE SVOJU VOLJU" Putin uskoro odobrava novi koncept spoljne politike Moskve

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 15:39

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin trebalo bi da u skorijoj budućnosti odobri novi koncept spoljne politike Ruske Federacije, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

ЗАПАД УЗАЛУД ПОКУШАВА ДА НАМЕТНЕ СВОЈУ ВОЉУ Путин ускоро одобрава нови концепт спољне политике Москве

Foto: EPA/MIKHAIL METZEL

- Promene koje su u toku širom sveta odrazile su se i na nacrt spoljnopolitičkog koncepta. Trebalo bi da ga odobri predsednik u skorije vreme. Nadamo se tome - rekao je Lavrov na sastanku sa šefovima regionalnih odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

On je naglasio da će Rusija nastaviti da sprovodi svoju nezavisnu spoljnu politiku.

- To je usmereno ka svim frontovima i mi smo spremni za jednake i obostrano korisne odnose sa svima koji pokažu recipročnu spremnost. Samo pod jednakim i obostrano korisnim uslovima - istakao je Lavrov.

Lavrov je naveo da su uzaludni i apsolutno beznadežni pokušaji Zapada da nametne svoju volju svima drugima, kao i svoja takozvana pravila na osnovu kojih želi da zadrži prozapadni poredak, javio je TASS.

Prema njegovim rečima, rusko Ministarstvo spoljnih poslova će udvostručenom snagom raditi na državnim interesima, osiguravanjem povoljnih spoljnih uslova za razvoj i jačanjem državne bezbednosti i blagostanja za Ruse.

BONUS VIDEO: PRVI "LEOPARD" TENKOVI STIŽU U UKRAJINU - Transport sa aerodroma u Kanadi

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!