"SLANJE BRITANSKE VOJSKE U UKRAJINU JE NEZAMISLIVO" Doerti: To bi značilo uvlačenje NATO u sukob

Novosti online

22. 02. 2023. u 17:47

VELIKABritanija neće slati vojne trupe u Ukrajinu, rekao je podsekretar britanskog parlamenta za Evropu Lio Doerti.

СЛАЊЕ БРИТАНСКЕ ВОЈСКЕ У УКРАЈИНУ ЈЕ НЕЗАМИСЛИВО Доерти: То би значило увлачење НАТО у сукоб

Foto Tanjug/AP

On se nalazi u poseti Azerbejdžanu gde je imao sastanak sa ministrom spoljnih poslova ove zemlje Džejhunom Bajramovim sa kojim je razmatrao regionalna pitanja.

 - Slanje britanske vojske u Ukrajinu je nezamislivo, to bi značilo uvlačenje NATO-a u sukob - rekao je Doerti, a preneo je Sputnjik.  

Sredinom januara, britanski ministar odbrane Ben Volas najavio je da će London poslati Kijevu novi paket vojne pomoći koji uključuje 14 tenkova "čelendžer 2", tehnička vozila za njihovo servisiranje, oklopna vozila, osam topova AS90, više desetina vazdušnih sistema bez posade za podršku artiljeriji, 100.000 komada artiljerijske municije.

Britanski "Telegraf" objavio je da je Britanija do sada obučila 10.000 ukrajinskih vojnika i da namerava da obuči još 40.000 ove godine.

Međutim, što se njene armije tiče, u medijima se pojavila vest da Britanci, koji treba da krajem godine preuzmu komandovanje jedinicama za brzo delovanje NATO-a, ne mogu da obezbede potrebnih 5.000 vojnika za tu dužnost, ali je Ministarstvo odbrane demantovalo ove navode.

(RT)

BONUS VIDEO:

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)