DRSKI NAPADI NA ORBANA IZ SUSEDNE ZEMLJE: Stigao brutalan odgovor - "Nek se obrati psihijatru"

Novosti online

22. 02. 2023. u 11:15

DRŽAVNI sekretar Ministarstva spoljnih poslova Mađarske za bilateralne odnose Tamaš Mencer rekao je da je slovački ministar inostranih poslova Rastislav Kačer, koji je vređao mađarskog premijera Viktora Orbana, provokator, i da se tako i treba odnositi prema njemu.

ДРСКИ НАПАДИ НА ОРБАНА ИЗ СУСЕДНЕ ЗЕМЉЕ: Стигао бруталан одговор - Нек се обрати психијатру

Foto: Profimedia

Kačer je ranije kritikovao Orbana zbog toga što Mađarska odbija da isporuči oružje Ukrajini, i nazvao je mađarskog premijera "karpatskim saradnikom" Rusije.

Takođe je naveo da bi "u slučaju ruske pobede Mađarska postavila teritorijalne pretenzije prema Slovačkoj".

Predsednik Odbora za spoljne poslove mađarskog parlamenta Žolt Nemet je u odgovoru savetovao Kačeru da se "obrati psihijatru".

- Rastislav Kačer je provokator i prema njemu treba postupati u skladu sa tim. Predsednik skupštinskog odbora za spoljne poslove Žolt Nemet nedavno je dao izjavu u vezi sa Rastislavom Kačerom i u potpunosti se slažemo sa njegovim mišljenjem. Nećemo podleći provokacijama - rekao je Mencer.

Orban je, sumirajući rezultate 2022. godine, ranije napomenuo da je jedina ispravna odluka za zemlju da se kloni sukoba u Ukrajini i da Mađarsku niko neće prisiljavati da promeni ovu odluku, jer je ona suverena i slobodna zemlja, koja ne priznaje nikoga nad sobom, osim Boga.

BONUS VIDEO: RUSI PONOVO VOZE "MOSKVIČ" - Novi model legendarnog brenda u prodaji u salonima u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!