PUTIN SPREMA OSVETU ZA "SEVERNI TOK" Rusija ne ostaje dužna, Amerika će biti kažnjena

Novosti Onlajn

09. 02. 2023. u 14:07

MOSKVA je sigurna da će biti posledica po Sjedinjene Američke Države nakon objavljivanja istrage o umešanosti Vašingtona u eksplozije na gasovodima „Severni tok“, rekao je za Sputnjik zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

ПУТИН СПРЕМА ОСВЕТУ ЗА СЕВЕРНИ ТОК Русија не остаје дужна, Америка ће бити кажњена

Foto: Profimedia/Printskrin

Uprkos tome što američki zvaničnici sve negiraju, Rusija je uvek smatrala su NATO zemlje umešane u sabotažu na gasovodu, izjavio je Rjabkov.

- Jučerašnja vest je potvrdila ono što smo mi zaključili – zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije (Marija Zaharova) juče je kazala da nikada nismo sumnjali u to da su SAD, a možda i druge zemlje NATO-a umešane u tu nečuvenu sabotažu - rekao je Rjabkov.

Kako je dodao, očigledna i veoma primetna „želja zapadnjaka da nakon eksplozija razvodne pitanje istrage, da ga zabašure i da spreče ruske predstavnike da učestvuju u tome, krijući se iza demagoških izjava o tome da su to preosetljive teme – bio je jasan znak da tu nisu čista posla“.

- Kako i u kojim formatima dalje delovati, uzimajući u obzir materijal (američkog novinara Simora) Herša – to je drugo pitanje. Mislim da će to imati posledice, jednostavno je nemoguće da ih ne bude, uprkos svim brojnim demantima koji su momentalno usledili od zvaničnika iz Vašingtona - poručio je Rjabkov.

Ranije je američki novinar Simor Herš objavio istraživanje o sabotaži gasovoda „Severni tok“. On tvrdi, pozivajući se na neimenovane izvore, da su eksploziju organizovali američki ronioci pomoću Norveške. Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, komentarišući materijal novinara, istakao je da Moskva nema podatke o tome ko je izvršio diverziju gasovoda.

BONUS VIDEO: PODRŠKA OD TERMINATORA - Snimci ruskih oklopnih vozila tokom borbe u Ukrajini

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

KAKVO RADNO VREME?! Zbog natpisa na kamionu u Bosni ljudi PLAČU od smeha (FOTO)