"BIĆE I ZAPADNIH AVIONA": Ukrajinski ministar odbrane uveren da će dobiti borbene letelice od saveznika, ostaje jedna nepoznanica

Novosti online

05. 02. 2023. u 20:10

UKRAJINSKI ministar odbrane Aleksej Reznikov izjavio je danas da je uveren da će zapadni saveznici poslati borbene avione u Ukrajinu.

БИЋЕ И ЗАПАДНИХ АВИОНА: Украјински министар одбране уверен да ће добити борбене летелице од савезника, остаје једна непознаница

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je na konferenciji za novinare rekao da je Ukrajina već dobila sve sa svoje "liste želja", osim ratnih aviona.

- Biće i aviona. Pitanje je samo kojih - rekao je Reznikov, a prenosi Skaj njuz.

SAD su u petak potvrdile da su nove rakete, koje će udvostručiti domet ukrajinskih napada, uključene u američki paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 2,175 milijardi dolara, čija je svrha da pomogne Kijevu.

- Ukrajina neće koristiti rakete dugog dometa koje su obećale Sjedinjene Američke Države za napad na rusku teritoriju, već će gađati ruske snage samo na ukrajinskoj teritoriji i spremna je da odbije rusku ofanzivu u februaru - rekao je Reznikov.

Zapadni saveznici strahuju da bi Kijev mogao da upotrebi rakete dugog dometa da napadne rusku teritoriju, što bi dovelo do opasne eskalacije sukoba.

Rusi su "svoje glavne štabove, štabove, skladišta municije i goriva pomerili 100 kilometara od borbene linije kako ne bismo mogli da dopremo do njih", rekao je ukrajinski ministar odbrane, a prenosi AFP.

BONUS VIDEO: PRVI "LEOPARD" TENKOVI STIŽU U UKRAJINU - Transport sa aerodroma u Kanadi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi