BRITANSKI AVIONI PREVIŠE SLOŽENI ZA UKRAJINCE: London nema nameru da šalje svoje “ratne ptice” Kijevu, zasada

P. Z. S. / ria.ru

01. 02. 2023. u 22:45

BRITANSKE vlasti nisu donele konačnu odluku o nemogućnosti prebacivanja borbenih aviona u Ukrajinu, ali u ovom trenutku smatraju ispravnim pristupom da se uzdrže od njihove isporuke, izjavio je britanski ministar odbrane Ben Volas.

БРИТАНСКИ АВИОНИ ПРЕВИШЕ СЛОЖЕНИ ЗА УКРАЈИНЦЕ: Лондон нема намеру да шаље своје “ратне птице” Кијеву, засада

Foto: Tanjug/AP


-Ne postoji čvrsto rešenje... U ovom trenutku mislim da to nije pravi pristup, rekao je Volas, a citira Rojters.

Šef britanskog Ministarstva odbrane je dodao da su britanski lovci veoma sofisticirani i da možda nisu primenljivi u Ukrajini.

-Ono što im sada trebaju su oklopna vozila i tenkovi... Mislim da moramo da budemo sigurni da će (borci) biti sledeći uslov za pobedu u bici, rekao je Volas.

Ranije je list Evning Standard, pozivajući se na predstavnika britanskog premijera Rišija Sunaka, preneo da London smatra neprikladnim slanje borbenih aviona u Ukrajinu.

Mediji su ranije preneli da pojedini predstavnici američke administracije lobiraju za prebacivanje borbenih aviona F-16 ukrajinskoj vojsci. Američki predsednik Džo Bajden je prethodno odgovorio sa „ne“ na pitanje novinara da li će F-16 biti isporučeni ukrajinskoj vojsci. Istovremeno, francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u ponedeljak da ne isključuje mogućnost isporuke aviona Ukrajini. Mediji su pisali i da Pariz proučava zahtev Kijeva za obuku ukrajinskih pilota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024