RUSKE DIPLOMATE UPOZORAVAJU: Zapadne zemlje stvaraju rizik od sukoba nuklearnih sila

Novosti online

01. 02. 2023. u 20:10

ISPORUKE zapadnog oružja Kijevu koje se koristi za granatiranje civila u Donbasu povećava verovatnoću za sukob između nuklearnih sila, saopštila je ruska delegacija na plenarnoj sednici Konferencije za razoružavanje u UN.

РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ УПОЗОРАВАЈУ: Западне земље стварају ризик од сукоба нуклеарних сила

FOTO: AP/Tanjug

- Sve dubljim uplitanjem u vojnu konfrontaciju u Ukrajinu putem isporuka oružja, obukom plaćenika i pružanjem obaveštajnih informacija, Francuska, SAD i Velika Britanija stvaraju realne rizike od direktnog oružanog sukoba između nuklearnih sila - upozorile su ruske diplomate.

Istovremeno podsećaju da zbog isporuka zapadnog naoružanja i municije Oružanim snagama Ukrajine u Donbasu svakodnevno ginu ljudi.

- Takva podrška režima u Kijevu u suprotnosti je sa izjavama zvaničnih predstavnika tih zemalja o tome da je situaciju u Ukrajini potrebno rešiti političkim i diplomatskim putem. To dovodi do produžavanja sukoba i brojnih žrtava - ocenjuju ruski predstavnici.

Rusija je ranije uputila protesnu notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ministarstvo spoljnih poslova RF saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMCI PADA METEORA: Vatreni trag na nebu iznad Krasnojarska

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

SNAŽAN CIKLON ZAHVATIO EVROPU: Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u ovim zemljama, strahuje se i od poplava