CRNE PROGNOZE LE PENOVE: Ako se NATO u potpunosti umeša u konflikt...

Srna

31. 01. 2023. u 19:26

POSTOJI veliki rizik da sukob u Ukrajini preraste u treći svetski rat, ako se NATO u potpunosti umeša u konflikt, izjavila je lider partije Nacionalni skup Marin le Pen tokom debate o situaciji u Ukrajini u donjem domu francuskog parlamenta.

ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ ЛЕ ПЕНОВЕ: Ако се НАТО у потпуности умеша у конфликт...

Marin le Pen, Foto AP

- Postepeno snabdevanje ofanzivnim oružjem može ovaj sukob pretvoriti u stogodišnji rat. Potpuna uključenost NATO-a u sukob zarad hipotetičke pobede Ukrajine dovešće do trećeg svetskog rata - rekla je ona.

Ona je rekla da se ne protivi nabavci odbrambenog naoružanja, ali je pozvala da se postavi "pitanje o daljoj eskalaciji sukoba čije su posledice nepoznate".

- Nastavak ovog sukoba može zauvek da promijeni odnos snaga u svetu - naglasila je Le Penova. Ona je dodala da je ovaj sukob već doveo do prekida veza između Evrope i Rusije, koja je postala privilegovani partner Indije i Kine.

- Od ovog trenutka potrebno je početi sa postavljanjem temelja za mir. Potrebno je organizovati veliku konferenciju za sve strane sukoba zarad postizanja mira - rekla je ona, preneo je TASS.

BONUS VIDEO: PROTESTI U PARIZU: Organizatori tvrde - Protiv penzijske reforme okupilo se pola miliona ljudi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi