NATO UVOZI NACIZAM U EVROPU: Zaharova otkrila ko sada vlada Nemačkom

Novosti online

30. 01. 2023. u 17:25

RUKOVODSTVO NATO-a se danas bavi uvozom ideologije nacizma u Evropu, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u intervjuu televiziji "Zvezda".

НАТО УВОЗИ НАЦИЗАМ У ЕВРОПУ: Захарова открила ко сада влада Немачком

Foto: Profimedia

- Ona (nacistička ideologija) ponovo se uvozi na evropski kontinent, ovoga puta rukama onih koji vode Severnoatlantsku alijansu - rekla je ona.

Zaharova je skrenula pažnju na činjenicu da su na rukovodeće funkcije u Nemačkoj došli političari koji su "odgajani na američkim grantovima, stipendijama, koji su stažirali u Sjedinjenim Američkim Državama".

- A gde su se skrivali nacistički zločinci koji posle Drugog svetskog rata nisu bili kažnjeni za svoje zasluge? - pita portparol ruskog MIP-a, podsećajući da su u SAD i susednim zemljama, pod nadzorom CIA i drugih američkih obaveštajnih agencija, organizovane čitave korporativne mreže bivših nacističkih političara Trećeg rajha.

Diplomata je prokomentarisala i neslaganje nemačkog kancelara Olafa Šolca i šefice diplomatije Analene Berbok oko isporuke tenkova Ukrajini.

- Pogledajte ko tamo diktira svoju volju. Ne lider, ne šef države, već ministar spoljnih poslova, koji ide protiv mišljenja šefa države - rekla je Zaharova.

Ona je sugerisala da je pozicija Burbokove moguća samo zato što „iza nje stoji takva podrška koja će je pokriti i ako se njeno mišljenje bude razlikovalo od mišljenja partijske većine ili većine društva uopšte u Nemačkoj“, aludirajući na rukovodstvo Severnoatlanske alijansa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...