BIVŠI ŠEF OBAVEŠTAJACA DA PODNESE OSTAVKU: CDU traži od Masena da napusti stranku

I. Stanojević

30. 01. 2023. u 16:00

GLAVNA nemačka opoziciona partija Hrišćansko-demokratska unija (CDU) jednoglasno je usvojila rezoluciju kojom poziva svog člana, bivšeg šefa obaveštajne agencije Hansa-Georga Masena da napusti stranku pošto se požalio da "pokretačke snage u političkoj i medijskoj sferi vode ka eliminacionom rasizmu protiv belaca".

БИВШИ ШЕФ ОБАВЕШТАЈАЦА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ: ЦДУ тражи од Масена да напусти странку

Foto: Epa

CDU, koju je nekada vodila bivša kancelarka Angela Merkel, tražiće pokretanje postupka proterivanja iz stranke ukoliko Masen to ne učini do nedelje. Ovaj nekadašnji prvi nemački obaveštajac, je, sredinom januara, napisao na Tviteru da "je pravac pokretačkih snaga u političkoj medijskoj sferi eliminacioni rasizam protiv belaca."

Lider CDU Fridrih Merc rekao je ranije za Bild da za Masenove stavove nema mesta u stranci. Masen je smenjen sa mesta šefa domaće obaveštajne agencije BfV 2018. godine, jer se činilo da je umanjio stepen nasilja krajnje desnice nad migrantima u istočnom gradu Kemnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)