KAKO ĆE SE ZAVRŠITI NAPAD NA KRIM? Karlson – SAD i Ukrajina ga možda neće preživeti

P. Z. S. / ria.ru

26. 01. 2023. u 19:40

SJEDINjENE Države i Ukrajina možda neće preživeti pokušaj napada na ruski Krim, rekao je voditelj Foks njuza Taker Karlson.

КАКО ЋЕ СЕ ЗАВРШИТИ НАПАД НА КРИМ? Карлсон – САД и Украјина га можда неће преживети

Foto: Jutjub/HuffPost/Columbus Ledger-Enquirer


-Oduzeti Krim Rusiji? Njihova najvažnija luka? Kremlj je više puta izjavljivao da će takve akcije dovesti do nuklearnog rata, i ne vidim razloga da sumnjam u to. Da li je to novi plan? protestovao je voditelj Foks njuza.

TV voditelj je napomenuo da su SAD angažovale jednu od najkorumpiranijih vlada na svetu da ostvari svoje geopolitičke ambicije u istočnoj Evropi, u kojoj je nekoliko visokih funkcionera, uključujući zamenika ministra odbrane i zamenika državnog tužioca, podnelo ostavke jer su bili „previše korumpirani“ čak i za predsednika zemlje Vladimira Zelenskog.

Ukrajinski lider je prošle nedelje, tokom onlajn govora na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, najavio svoju spremnost da silom zauzme Krim ako SAD i EU obezbede Oružanim snagama novu seriju vojne opreme. Deputat Državne dume Mihail Šeremet nazvao je pretnju političara agoniju. On je upozorio da će svi učesnici agresije na Rusiju „odgovarati” za svoje militarističke planove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

MINISTARSTVO ZDRAVLJA U GAZI: Broj poginulih premašio 34.000