STEJT DEPARTMENT: Američki „abramsi“ neće stići u Ukrajinu za prolećnu ofanzivu

Novosti online

26. 01. 2023. u 19:11

AMERIČKI tenkovi „abrams“ neće stići u Ukrajinu na vreme za prolećnu kontraofanzivu, saopštila je zamenica američkog državnog sekretara za političke poslove Viktorija Nuland.

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Амерички „абрамси“ неће стићи у Украјину  за пролећну офанзиву

Foto: Profimedia/Ilustracija

Sjedinjene Američke Države neće uspeti da pošalju svoje tenkove „abrams“ u Ukrajinu do proleća, kada se očekuje da će se borbena dejstva intenzivirati, izjavila je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland.

-’Abrams’je, kao što znate, veoma složen tenk i zahteva dosta obuke. Iako smo ih juče odobrili, biće potrebno neko vreme da ih dostavimo na bojno polje. Oni se tamo neće pojaviti za prolećnu ofanzivu, objasnila je Nulandova, govoreći u američkom Senatu.

U sredu su SAD najavile da će u Ukrajinu poslati 31 savremeni tenk „abrams“ sopstvene proizvodnje. Paralelno će Velika Britanija i Nemačka isporučiti svoje tenkove ukrajinskoj vojsci.

Govoreći o američkim sankcijama Rusiji, Nulandova je navela da bi SAD pozdravile mogućnost ublažavanja sankcija radi ozbiljnih mirovnih pregovora i povlačenja trupa iz Ukrajine.

Prema njenim rečima, takvog stava se pridržava i državni sekretar Entoni Blinken.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKI TENKOVI U MARINIKI: Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna