AKO SOROŠ FINANSIRA AMERIČKE MEDIJE, ONDA JE DEMOKRATIJA SAD SMETLIŠTE: Zaharova oštro komentarisala vezu medija sa milijarderom

Novosti onlajn

20. 01. 2023. u 16:37

U SLUČAJU da informacije o tome da su vodeći mediji Sjedinjenih Američkih Država povezani sa američkim milijarderom Džordžom Sorošem budu potvrđene, cela američka demokratija biće bačena na smetlište istorije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući odgovarajuće istraživanje organizacije MRC.

АКО СОРОШ ФИНАНСИРА АМЕРИЧКЕ МЕДИЈЕ, ОНДА ЈЕ ДЕМОКРАТИЈА САД СМЕТЛИШТЕ: Захарова оштро коментарисала везу медија са милијардером

Foto: Arhiva Novosti

- Za Vašington je ovakvo saopštenje ravno nuklearnoj eksploziji. Ako bude dokazano da su vodeći američki mediji dobijali novac za korigovanje objavljivanih informacija, cela demokratija zajedno sa njihovim Ustavom biće bačena na smetlište istorije. Zar nije Vašington uvek insistirao na tome da sloboda i nepristrasnost medija predstavljaju bazu demokratski izgrađene države - napisala je Zaharova na njenom Telegram kanalu.

Američka organizacija Media Research Center (MRC), koja prati rad medija, ranije je saopštila da se milijarder Džordž Soroš koji je uložio preko 32 milijarde dolara u svoje organizacije, zahvaljujući finansiranju, povezao sa nizom poznatih medijskih predstavnika u SAD i u inostranstvu, koji milionima ljudi „sugerišu“ njegove stavove.

U MRC su otkrili najmanje 54 javna medijska delatnika (uključujući novinare, reportere, televizijske voditelje i direktore Si-En-En, En-Bi-Si, Si-Bi-Es, Blumberg, NPR „Vašington posta“), povezana sa organizacijama koje Soroš finansira. Istraživanje organizacije otkrilo je 253 grupe novinara i aktivista, koji su u periodu od 2016-2020. godine finansirale Soroševe dobrotvorne organizacije. Ovo omogućava milijarderu da „ostavi ogroman trag u svetskim medijima“, navodi se u publikaciji. Među idejama liberalnog Soroša, organizacija navodi, posebno, prestanak finasiranja policije i „fanatizam LGBT“.

Svojevremeno je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ispričao kako je devedesetih godina prošlog veka, na početku svog predsedničkog mandata, odbio Sorošev predlog da mu da novac za projekte usmerene na formiranje pseudoistorijskih istina u svesti beloruskih građana.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

JEZIVA FOTOGRAFIJA: Pronađena u blizini pravoslavne crkve u Vinkovcima - Srbi obešeni o drvo (FOTO)