"NE PRETIMO NUKLEARNIM ORUŽJEM": Antonov - SAD pokrenule totalni hibridni rat protiv Rusije

Novosti online

20. 01. 2023. u 08:15

SJEDINjENE Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli su totalni hibridni rat protiv Rusije na njenoj teritoriji, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

НЕ ПРЕТИМО НУКЛЕАРНИМ ОРУЖЈЕМ: Антонов - САД покренуле тотални хибридни рат против Русије

FOTO: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima, SAD istovremeno namamljuju NATO partnere da „finansiraju renesansu američkog vojnoindustrijskog kompleksa“.

- Toliki novac ‘odbrana’ SAD nije videla čak ni u godinama Hladnog rata - dodao je Antonov.

Politički kurs Vašingtona vodi katastrofalnom scenariju

Pored toga, ambasador je naglasio da Rusija stalno upozorava SAD da njihova politika vodi svet ka katastrofalnom scenariju.

- Mi stalno upozoravamo Vašington da politika koje se drže kako bismo bili poraženi ‘na bojnom polju’ ubrzano vodi svet ka katastrofalnom scenariju - rekao je on novinarima.

Antonov je takođe demantovao tvrdnje da Rusija, navodno, preti primenom nuklearnog oružja, nazvavši ih „praznim i neodgovornim“.

- Niko u političkom i vojnom rukovodstvu Rusije nikada se nije izjašnjavao na taj način - dodao je diplomata.

Ruski ambasador je ranije izjavio da se Sjedinjene Američke Države u odnosima sa Rusijom rukovode stalnom željom da se samopotvrđuju u duhu Hladnog rata.

Antonov je istakao da se Vašington sve više uvlači u ukrajinski sukob, gubeći instinkt samoodržanja, a isporuke sve moćnijeg naoružanja Kijevu govore o raspoloženju SAD za eskalaciju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SNIMCI SA MESTA PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Vatrogasci i spasioci na licu mesta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani aamerički lovci (VIDEO)