TRI NOVA DRONA: Rogozin – Pravimo nove velike udarne bespilotne letelice

Novosti online

15. 01. 2023. u 16:20

NAUČNO-tehnički centar "Carski vukovi" pravi tri nove velike udarne bespilotne letelice, napisao je na svom telegram-kanalu Dmitrij Rogozin, načelnik centra i grupe vojnih savetnika.

ТРИ НОВА ДРОНА: Рогозин – Правимо нове велике ударне беспилотне летелице

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

-Mi sami radimo na tri velike udarne bespilotne letelice uz pomoć avio-inženjera i IT stručnjaka, a podržavamo i rad devet naprednih privatnih kompanija, specijalizovanih za dronove. Neki od njihovih radova smo već testirali u zoni specijalne vojne operacije, većina tek treba da pokaže borcima svoje proizvode i dobije komentare, koji će svakako biti uzeti u obzir, uzimajući u obzir specifičnosti ovog rata i visokotehnoloških neprijatelja iz zemalja NATO-a, rekao je Rogozin.

On je saopštio i da se pravi mini-izviđački dron „Matrjoška“. On će nositi dronove, i imati domet do 100 kilometara.

Rogozin je obećao da će na svaki mogući način podržati privatne ruske kompanije koje se bave stvaranjem visokotehnoloških i perspektivnih proizvoda.

-Želeo bih da potvrdim da, hvala Bogu, imamo mnogo takvih entuzijastičnih programera koji će uskoro zadati mnogo nevolja neprijatelju. A naš centar Carski vukovi će im pomoći svim silama, rezimirao je on.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna